Dette skriver jeg om

Baby (29) bukse (6) Bøker (3) Dykking (1) Familie (4) Garn (3) genser (2) Hekling (3) Hjem (7) jakke (2) Kjole (6) Kluter (2) Konkurranse (6) kort (1) Kortlaging (1) lue (2) marius (2) mat (2) Post (3) Pulsvarmere (6) Sjal (2) Sokker (5) Strikking (36) Søm (3) teppe (1) tovet (1) voksen (5)

mandag 31. januar 2011

Ny strikkeveske på vei...





Dette skulle liksom henge med dette innlegget. Følte jeg var godt igang med vesken.. Nå er jeg enda bedre igang og har en enda bedre følelse. Har allerede heklet opp ett blått nøste, og begynt på nr to. :D Nytt bilde kommer kanske imorgen.

lørdag 15. januar 2011

Arve-gleder

Min farmor var en fantastisk dame!! Og en superkreativ dame. Mamma kommenterer titt og ofte at strikkegleden og kreativiteten min har jeg arvet av min farmor. Hun strikket de vakreste plagg til oss da vi var små, og alle dukkene og barbiene mine hadde de flotteste hjemmesydde og strikkede klær.
I farmors eldre dager var hun veldig aktiv med Quilting, og broderte også en del. Hun broderte bl.a. krager og ermer for "Vestlandsdrakten AS".
Når vi var hos farmor, var det alltid kjempegøy å være på hobbyrommet hennes. Der var hyller stappfulle av quilte-stoff i de nydeligste farger og mønstre. Til jul hadde vi alltid juleverksted, da vi fikk utfolde oss etter beste evne, og jeg har enda en god del ting som er laget hos henne som blir dradd frem til jul og påske.
Nå er det desverre flere år siden min farmor døde, men minnet om henne, og kreativiteten og gleden av å skape noe lever videre hos meg.
Så nå har jeg gravd frem symaskinen som jeg arvet av min farmor, og gleder meg til å lage de flotteste ting, med minne om henne. Og se på denne lekre lille supersøte tryllemaskinen!
Både på selve maskinen, og på pedalen, er det klistret en navnelapp med farmors navn og adresse. Disse skal få være på maskinen, til minne om henne.
Nå må jeg bare finne ut hva det første jeg skal lage med denne snerte lille saken er. Jeg har blant annet planer om strikkepinneetui, etui til sølvbestikket jeg også arvet av farmor, og nye gardiner til leiligheten (bodd her siden september, og har ennå ikke gardiner.. Jaja, med stillas og plast rundt hele blokken, så har det vel ikke vært så stor nødvendighet).
Så nå må jeg bare ut og kjøpe stoffer og sytråd, så får vi se hva jeg kan trylle frem!

Mens jeg satt og skrev dette innlegget, kom jeg på at jeg vil vise dere en av de siste tingene farmor laget før hun døde. Hun holdt på med kosetepper til både meg og min bror. Deilige quilte-tepper med stjernemønster. Hun var nesten ferdig med dem da hun ble syk, manglet bare å sy på bakstykket av fleece. Farmor hadde også flere søstre som drev med quilting, og en av disse tok ansvaret å gjorde ferdig teppene våre, slik at vi kunne nyte vår siste gave fra verdens beste farmor!! Nesten for fint til å brukes.

mandag 3. januar 2011

Kjoleglede

Jeg har nå begynt på kjole til lille prinsessen i gjengen. Hun skal få denne til sommeren/høsten. Jeg har ikke kommet så langt, men er i hvertfall startet, og det er jo en god begynnelse!

søndag 2. januar 2011

Nyttårstøfler

Jeg har strikket meg nydelige deilige tøfler nå i nyttårshelgen. Så nå er jeg god og varm på beina!! Disse kommer aldri av igjen!
Oppskrift: Drops korte sokker med flette
Garn: Drops Alaska, farge 49
Forbruk: rett oppunder 100g
Pinner: 4,5mm