Dette skriver jeg om

Baby (29) bukse (6) Bøker (3) Dykking (1) Familie (4) Garn (3) genser (2) Hekling (3) Hjem (7) jakke (2) Kjole (6) Kluter (2) Konkurranse (6) kort (1) Kortlaging (1) lue (2) marius (2) mat (2) Post (3) Pulsvarmere (6) Sjal (2) Sokker (5) Strikking (36) Søm (3) teppe (1) tovet (1) voksen (5)

lørdag 26. februar 2011

Eskimo-hals

En lat dag i sofaen kan da føre noe godt med seg. Idag har jeg strikket en hals. Jeg hadde tre nøster med Drops Eskimo liggende i garnkurven.. Nå har jeg litt over ett nøste igjen. What to do with that?? Kanskje det blir en lue eller pannebånd til halsen.

Slik ble i hvertfall halsen min. Perfekt inni en jakke pga spissen foran, men likevel høy og god uten at den er så stor (så jakken kan faktisk lukkes helt opp).



Så langt har jeg kommet på boleroen jeg holder på med. Har strikket rett over ett nøste, og den er ca 40cm lang. Den skal syes sammen i kantene for å lage ermer. Også her er det brukt eget mønster.

tirsdag 8. februar 2011

En oppdatering...

 Jeg har fått bok i posten! Tine Solheim sin "Retromasker" er Hovedbok i Hobbyklubben, og denne måtte jeg kikke i før jeg bestemte meg. Og jeg skal beholde den!!! Her var mye flott å hente både inspirasjon og strikkeglede fra!


Strikkevesken min er godt på vei. Jeg har til nå heklet opp to nøster lyseblå Gjestal Bomull Sport og har begynt såvidt på ett hvitt nøste. Den er akkurat stor nok til å bli brukt, så nå har den tatt over for gamlevesken. Fordelen med det, er at jeg evt kan hekle litt på den innimellom å strikke på strikketøyet som ligger oppi. Garn og heklenål henger på vesken.

 Jeg har også strikket ferdig Delight-sokkene mine. Herlige sokker, men fargene er ganske ulike. Jaja, de er ihvertfall fargerike!! Og varme!

 Som en oppfølger til strikkevesken, som var føste del i "bruke opp lageret mitt - prosjekter" skal jeg strikke en barnebolero i de to rosa nøstene jeg hadde med Gjestal Bomull sport. Jeg har tatt utgangspunkt i en voksenbolero og tilpasset maskeantallet til barn. Håper den passer! Den blir strikket fra en arm, over ryggen og videre til neste arm. Strikket frem og tilbake på p, så sys den sammen i armene til slutt.


 Kjolen til prinsessen til venninnen min er straks ferdig. Mangler bare å feste fire tråder, sy sammen mansjettene, hull under armene og hekle knappestolpe, samt sy i knapper. Har kjøpt de nydeligste knappene til kjolen. Flere bilder kommer når kjolen er helt ferdig og vasket.
Her skal jeg hekle knappestolpe av fastmasker, og lage løkker til knappehull.